Basistraject Hartcoherentie

Hartcoherentie is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde ademhalingsmethode die je fysiek, emotioneel en mentaal terug in evenwicht brengt. In dit traject leer je stapsgewijs in 6 sessies deze bewuste manier van ademen aan op een duurzame manier.

Met een professioneel Biofeedback meettoestel meet ik hoe je manier van ademen inwerkt op je lichaamssystemen. Zo kan je met eigen ogen zien waar je energie verliest en welk effect een bewustere manier van ademen oplevert volgens de technieken van hartcoherentie.

Naast het basistraject is er ook het online hartcoherentie traject en het Verdiepingstraject.

Ann Ramaekers
Ann RamaekersManaging Director bij Oserieux & The pr club
Lees verder
"Ik heb bij Sophie geleerd om opnieuw te ademen. Ik gebruik haar technieken vaak om rustig in slaap te vallen en bij stress-situaties op het werk of privé. Sindsdien bouw ik in mijn hectische leven als zelfstandig en mama af en toe rust in en maak ik tijd om simpelweg te ademen. Sophie is een innemende persoonlijkheid die je op haar heel eigen persoonlijke manier naar jezelf laat kijken en je meeneemt op reis naar nieuwe gewoontes!”

Wat is Hartcoherentie?

Je hart speelt een cruciale rol in je gezondheid en algemeen welzijn. Je hart geeft zelfs meer signalen naar je brein dan omgekeerd.

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij via een eenvoudige en efficiënte ademhalingstechniek je hartritme wordt beïnvloed zodat je hart en je brein met elkaar in balans worden gebracht.

Bij regelmatige beoefening van deze eenvoudige ademhalingsoefening, zal de samenwerking tussen je hart en je brein sterk verbeteren. Je kan je hartritme in die mate zelf beïnvloeden dat je hart zich niet meer in een vecht-vlucht-bevries reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft je hart signalen naar je hersenen dat alles veilig is en brengt je hart rust in je brein, zenuwstelsel, je bloeddrukregeling, je hormoonbalans, je zuurstofvoorziening en zó in je hele lichaam!

Voor Wie?

Hartcoherentie is zeer effectief voor iedereen die zijn veerkracht en stressbestendigheid wil verhogen en zijn mentale welzijn preventief wil verbeteren.

Hartcoherentie is ook een zeer efficiënte methode die relatief snel verbetering geeft indien er reeds klachten zijn:

 • langdurige negatieve stress
 • angsten t.g.v. ziekten, faalangst, trauma’s, stress,..
 • uitputting
 • concentratiestoornissen
 • hartkloppingen
 • hoge bloeddruk
 • hartritmestoornissen
 • slaapstoornissen
 • depressies
 • darmklachten
 • opgejaagdheid
 • moeheid
 • lage weerstand
 • een onbehaaglijk gevoel
 • prikkelbaarheid
 • hyperventilatie
 • emotionele onbalans
 • burn-out
 • adhd & add
 • autisme
 • ….
Katrijn
Katrijnjonge hardwerkende vrouw
Lees verder
“Als hardwerkende jonge vrouw geniet ik van het leven en van de fijne band met familie en vrienden. Door mijn stressvolle job ontwikkelde ik echter een aantal klachten: moeite met ademen, vaak ziek, slecht slapen,… Ik besloot om een online Hartcoherentie traject te volgen bij haar. Van bij de eerste sessie voelde ik onmiddellijk verschil toen ik leerde om juist te ademen. De online info sessies waren een nuttige aanvulling, maar vooral de toepassing in de praktijk, samen met de kennis van Sophie, hielp me sterk vooruit. Ook de coachingsgesprekken met haar waren een zeer grote meerwaarde. Mijn fysieke klachten namen af en mijn bewustzijn veranderde in positieve zin. Sophie luistert heel goed en geeft tips op een heel rustige manier. Je voelt je onmiddellijk op je gemak bij haar. Ze reikt je de juiste tools aan en bewaart een goed evenwicht tussen coaching en theorie.”

Hoe ziet het Hartcoherentie - Basistraject eruit?

Dit traject loopt over ca 3 maanden en omvat naast een intake 6 sessies van 1 uur.

In het gratis en vrijblijvende intakegesprek overlopen we de 4DKL vragenlijst die je bij aanmelding kreeg en die inzoomt op je lichamelijke klachten, langdurige negatieve stress, angsten of depressie. Indien je beslist in het traject te stappen, vormt dit de basis voor jouw traject op maat.

Programma – 6 sessies van 1uur:

 1. Eerste bewustwording van je ademhalingsritme – Week 1
  We starten met een nulmeting Biofeedback en gaan dieper in op je vragenlijst met betrekking tot je lichamelijke klachten, langdurig negatieve stress, angsten en/of depressie. Je leert je ademhaling zelf te tekenen en wordt bewuster van hoe je momenteel ademt.
 2. Onthaasting van je ademhaling – Week 2
  Nadat we bespreken hoe je ademhalingsritme er gedurende 1 week uitzag, leer ik je efficiënter te ademen. Zo komt er meer energie en tijd vrij voor wat jij leuk vindt en krijg je meer positieve energie, een positievere mind-set en meer ruimte voor probleem-oplossend denken. Volgende technieken komen aan bod:
- in- en uitademhaling via neus en/of mond
- borst of buik ademhaling
- aanleren van ritmisch focus ademhalen
- je hart & je 3 breinen
- adembegeleider APP
 3. Versterk je emotionele balans – Week 4
  In deze week onderzoeken we je emoties en gevoelens, die linken aan je 2de brein. Je leert je hormonen kennen: je knuffelhormoon, verjongingshormoon en beslissingshormoon versus je stresshormoon. We onderzoeken het effect van positieve en negatieve gedachten en hun invloed op je ademhalingsritme. We doen dit o.a. aan de hand van leuke oefeningen in combinatie met Biofeedback dmv het ‘Heartmath Inner Balance’ toestel.
 4. Neutraliseer je stress – Week 6
  In deze week werken we rond volgende thema’s:
- vertrouwen en loslaten
- grenzen leren trekken
- tips om dagdagelijks stress te neutraliseren
In deze sessie voeren we opnieuw een biofeedback meting uit.
 5. Hoe ademhaling je kan helpen bij hormonale klachten en hooggevoeligheid – Week 8
  JA, je ademhaling helpt bij hormonale klachten tijdens je overgang, je menstruatie en je menopauze. In deze week leer je wat je zelf kan doen om vitaal te blijven tijdens deze ‘lastigere’ momenten en periodes. Ook als je hooggevoelig bent, kan je adem je enorm helpen. In deze week leer je meer over:
- hormonen en hun invloed op menopauze, menstruatie en overgang. 
- de invloed van gezonde voeding en dranken
- indien van toepassing: hsp & gelinkte positieve kenmerken en talenten
- het belang van bewust bewegen
 6. Je zingeving, omgeving, sociale contacten en rust – Week 10
  Deze 4 pijlers worden te vaak vergeten in de aanpak van langdurige negatieve en chronische stress. In de laatste sessie bekijken we daarom hoe deze factoren jou kunnen helpen om krachtig en vitaal te blijven.

Daarnaast doen we een eindevaluatie en een laatste Biofeedback meting. Ook bespreken we je slaapritme, focus, piekeren en je concentratie. Daarnaast krijg je praktische, dagelijks toepasbare tips op maat die je zelf verder kan gebruiken.

Wens je nadien:

✅ een maandelijkse of 3 maandelijkse opvolging met Biofeedback meting en nieuwe tips in jouw groeiproces, dan kan dat uiteraard! Starten met opvolging.

✅ verder te verdiepen in jouw groeiproces, dan kan je het Verdiepingstraject ‘Van Vrijer Ademen naar Vrijer Zijn’ volgen. Voorwaarde hier is dat je de kennis en oefeningen uit het Basistraject bewust hebt toegepast in je dagelijkse levensstijl.

Welke effecten mag je verwachten na dit basis-Hartcoherentie traject?

 • verbetering van concentratie en focus
 • bevordering van creatief denken
 • bevordering van rustgevoel en welbehagen
 • verhoging van de veerkracht t.o.v. stress
 • verandering van gedrag en denken in positieve zin tot probleemoplossend denken
 • regulatie en daling van stress-gerelateerde hoge bloeddruk   
 • verbetering van stress-gerelateerde hartritmestoornissen
 • verhoging van weerstand tegen ziekten.
 • beheersing van angsten (angsten t.g.v. ziekten, faalangst, trauma’s, stress,… )
 • ondersteunend effect bij  regulering van bloedsuikerwaarden
 • toename van performantie
 • regulering van het lichaamsgewicht (emo-eten) 
Ine Vercammen
Ine Vercammenmede-oprichter van Meclinas (Research Unit) & mama
Lees verder
"We zijn geen familie, maar dankzij haar advies en energie vond ik mezelf terug… Sophie coachte me doorheen het Hartcoherentie traject, en mijn twijfels verdwenen. Ik zag immers de wetenschap achter deze methode, en de Bioresonantie testen toonden objectief mijn vooruitgang, belangrijk voor de wetenschapper in mij. Na een paar maanden verdwenen mijn paniekaanvallen helemaal en kon ik stilaan mezelf terug vertrouwen. Sindsdien adem ik nog steeds 2x per dag met mijn app, en als ik het moeilijk heb, dan voeg ik gewoon extra adem-momenten toe. Ik voel me terug baas over mezelf en ben voorlopig nooit meer zo diep gevallen als toen… Ik ben ontzettend dankbaar voor de tips, tricks en fijne opvolging van Sophie. Dankzij haar advies en positieve energie vond ik mezelf terug… Ik ben ook dankbaar dat ik sindsdien mijn best doe om om er niet alleen voor te gaan… maar er ook te zijn”

Praktisch

Dit is een één op één traject, maar wil je dit graag met nog iemand uit je gezin volgen, dan is dit ook mogelijk.

Wil je graag starten? Of heb je eerst nog wat vragen?

Sowieso starten we eerst met een intakegesprek. Als voorbereiding hiervoor krijg je een 4DKL vragenlijst opgestuurd (over je lichamelijke klachten, langdurige negatieve stress, angsten of depressie) Tijdens de intake overlopen we jouw antwoorden en kan ik zo gericht antwoord geven op je vragen en je traject op maat met je bespreken.

Klaar om je kracht en je vitaliteit te her-ontdekken met Hartcoherentie?

Wil je liever online met Hartcoherentie aan de slag?

Hartcoherentie – Individueel – Basis Traject – Vrijer Ademen – 3 maanden

 1.550,00

Hartcoherentie – Individueel – Basis Online Traject – Vrijer Ademen – 3 maanden

 950,00