Reiki

Reiki is een alternatieve therapie of geneeswijze die afkomstig is uit Japan. Het betekent letterlijk ‘universele levensenergie’ en is dus een methode waarbij energetisch wordt gewerkt om de energiebanen in je lichaam te openen, de harmonie te herstellen en de natuurlijke genezing van zowel lichaam als geest te versnellen. Rei = geest of ziel en Ki = energie

Er zijn wereldwijd verschillende strekkingen van Reiki. De Reiki die ik toepas is de Usui Shiki Ryoho Reiki en kan worden vertaald als “het Usui Systeem van Natuurlijke Heling”.

Wat is Reiki en hoe is het ontstaan?

Reiki werd in Japan ontwikkeld door Mikao Usui en wordt sinds ca.1920 wereldwijd onderwezen. Reiki gaat uit van de helende kracht van de universele levensenergie die door alles en iedereen stroomt. Met specifieke handposities wordt er tijdens een sessie met deze energie gewerkt op de persoon op de tafel. Dit kan zowel met fysieke aanraking, maar kan evengoed op afstand. Een Reiki behandeling ondersteunt de persoon als geheel, zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Reiki helpt om blokkades in het lichaam waar de energie niet meer stroomt te verzachten en boost op die manier het zelfhelende vermogen van het lichaam. Zo komt er terug meer balans en evenwicht. Reiki is bijzonder geschikt voor stress gerelateerde klachten omdat stress een sterke impact heeft op de stroming van energie door het lichaam, maar ook op het emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden.

Reiki is ideaal als aanvullende en ondersteunende therapie om klachten holistisch aan te pakken, genezing te versnellen en pijn en ongemakken te verminderen. Het is echter geen wondermiddel. Reiki kan niet rechtstreeks iemand genezen of klachten ineens laten verdwijnen, maar het geeft de persoon wel meer mogelijkheden en energie om zichzelf te helen. En daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om te beseffen dat je levenswijze, je mindset en ook wat je zelf na de Reiki sessie, van grote invloed zijn op je genezingsproces.

Voor Wie?

Reiki is bijzonder geschikt voor:

 • mensen die kampen met stress
 • het verzachten van verdriet
 • mensen die er alleen niet in slagen om nog tot ontspanning te komen
 • mensen die emotioneel vastzitten
 • aanslepende vermoeidheid
 • ondersteuning bij rouw en verlies

Reiki is geen vervanging voor een medische behandeling maar kan ondersteunend werken en is ongevaarlijk. Het kan ingezet worden bij zowel volwassenen, kinderen als dieren.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie kan zowel in mijn praktijk als op afstand plaatsvinden.

IN MIJN PRAKTIJK:

We starten steeds met een verkennend gesprek. De vraag die uit dit gesprek komt, wordt ‘meegenomen’ in de sessie.

Bij een behandeling in mijn praktijk neem je plaats op de behandeltafel. Daarbij houd je je kleren gewoon aan en zorgen we ervoor dat je comfortabel ligt met een zacht dekentje en kussen, zodat je nadien kan wegzakken in ontspanning.

Vervolgens stem ik me af op de universele energie. Als Reiki beoefenaar kanaliseer en geef ik deze energie door aan jou door mijn handen in specifieke posities op je lichaam te plaatsen. Ik fungeer met andere woorden als een doorgeefluik, zodat jouw energie weer meer kan stromen.

Afsluiten doen we met een nabespreking.

VANOP AFSTAND:

Bij een behandeling op afstand hebben we contact via een videocall. We starten steeds met een verkennend gesprek. De vraag die uit dit gesprek komt, wordt ‘meegenomen’ in de sessie. Jij kan je vervolgens comfortabel in je zetel of op je bed installeren en wegzakken in ontspanning.

Vervolgens stem ik me af op de universele energie. Als Reiki beoefenaar kanaliseer en geef ik deze energie op afstand door aan jou. Louter door me met jou te verbinden en mijn handen in specifieke houdingen te plaatsen, wordt de fysieke afstand overbrugd. Ik fungeer met andere woorden als een doorgeefluik, zodat jouw energie weer meer kan stromen.

Afsluiten doen we met een nabespreking.

Welke effecten mag je verwachten?

Tijdens en na de behandeling kan je volgende effecten ervaren:

 • diepe ontspanning
 • mentale rust
 • hulp bij het loslaten van emotionele pijn
 • ondersteuning van het zelfhelende vermogen van je lichaam
 • vermindering van stress
 • verlichting van pijn en versnelling van fysieke genezing
 • meer focus & energie
 • meer balans
 • betere slaap
 • meer positiviteit en zelfvertrouwen
 • minder angsten
 • sterkere verbinding met jezelf en je intuïtie

Praktisch

Een sessie duurt 1,5u en vindt plaats in mijn praktijk in Overijse of online. Op vraag kan ik ook naar je thuis komen, dan worden de verplaatsingskosten mee in rekening gebracht.

Klaar om de kracht van Reiki te ervaren?